Recepten

Recepten Balance Program

Chocolade mousse info

met RainPharma Milk Chocolate shake

nodig voor 2 porties:

- 2 eiwitten

- 3 schepjes RainPharma Milk Chocolate shake

- 2 eetlepels ongezoete kokosyoghurt.

Meng de shake en yoghurt onder elkaar en klop de 2 eiwitten op.
Schep de eiwitten voorzichtig onder het chocolademengsel.
koelen in de koelkast en afwerken met wat blauwe bessen.

Tip: Je kan met de andere shakes ook een mousse maken. Zoals bv. de Yoghurt Smoothie (bosvruchten).

Je kan ook de smaken van de  shakes mengen. Voor een minder zoete variant neem je 2 schepjes smaak shake + 1 schepje Golden Shake.
 


close

Konjac spaghetti info

Een lekkere spaghetti zonder koolhydraten

nodig per persoon:

100a150gr zuiver rundsgehakt

+- 200 gr tomaat (1,5 grote of 2 kleine)

klein uitje

olijfolie

Konjac Zero pasta (vind je in de Action)

verse kruiden zoals peterselie

bereiding:

olie in diepe braadpan, uitje gesnipperd fruiten, voeg het rundergehakt toe en bak op medium vuur.

tomaten in blender, giet bij gebakken ui en rundergehakt. Voeg peper zout en ev wat chili kruiden toe.

Laat dit op matig vuur pruttelen tot tomaten gegaard zijn.

Spoel de Konjac pasta in een vergiet af met water en voeg toe.

 


Zet het deksel op de pan en laat nog enkele minuten op matig vuur garen.

Serveer in pastabord en werk af met verse peterselie. Smakelijk!

Tip: Je kan je Konjac pasta even in de microgolf zetten voor je deze toevoegt aan je pan, zo is deze sneller klaar

 

Weetje over Konjacpasta:

Konjacpasta is gemaakt van de wortel van de Konjacplant. Deze bevat enkel vezels (dus geen koohydraten), en kan je dus in verschillende gerechten inzetten om je koolhydraten te vervangen.

In het assortiment van Action vind je ook Zero rijst en Zero noodles. De eerste keer dat je dit eet zal je misschien wat teleurgesteld zijn, het smaakt anders dan een standaard pasta en is ook harder van structuur. Toch is dit een goed en gezond alternatief, je zal snel wennen en deze pasta lekker gaan vinden.


close

Omeletwrap met kip info

je kan de omelet vervangen door ijsberg sla wraps, nog sappiger en krokanter


Een van mijn snelle favorietjes: omeletwraps met kip: eieren bakken zoals omelet met wat peper en zout. Kip in reepjes bakken met paprikakruiden of chilikruiden. Champignons in schijfjes bakken. Rucola dresseren over omelet, kip, champignons en versnipperde lente-uitjes. Ev wat citroensap sprenkelen of chilisaus dichtrollen en smullen maar...

close

Poepsimpel smaakvol slasoepje info

ma echt poepsimpel

Poepsimpel smaakvol slasoepje: 

2 uien fruiten in wat olijfolie, 1 courgette in blokjes en 2 sla’s toevoegen, water 2 bouillonblokjes, wat zout en goed kruiden met pepermix. Mixen en ready. Diner op half uurtje klaar... smakelijk

close

Gestoofd witloof met kip info

de favoriet van mijn partner Stieven

Gestoofd witloof met kip

ingrediënten per persoon:

- 100 gr kip (in kleine stukjes)

- 2,5 krop witloof

- paprikapoeder

- olijfolie, peper , zout

- verse kruiden zoals peterselie

bereiding:

verhit de olijfolie in een diepe braadpan, bak je kip, kruiden met paprikapoeder. 

Kip uit de pan halen en opzijleggen. 

Olijfolie verhitten in de pan, kroppen witloof halveren of vierdelen en aanbakken. Kruiden met peper en zout.

Op zacht vuur met deksel witloof laten garen (regelmatig draaien zodat ze niet aanbakken)

Kip en verse kruiden (zoals peterselie) toevoegen. Smakelijk

close

Recepten Smart Nutrition Project (detox)

Kabeljauw met Spinazie en groene curry info

receptje Pascale Naessens

Vis met spinazie en groene curry


Ingredienten  (2 personen)
  • 300 gram witte vis: kabeljauw of zeewolf (150gr pp)
  • 200 gram spinazie (100gr pp)
  • 140 ml kokosmelk (70ml pp)
  • 1 a 2 eetlepels groene curry pasta


BEREIDING 

  • Giet de kokosmelk in een grote hapjespan en meng met de currypasta. Breng aan de kook. Het moet de consistentie hebben van een dikke soep.

  • Verdeel in vis in porties en leg ze in de saus. Kruid met wat peper en zout. Leg er de spinazieblaadjes op, zet een deksel op de pan en laat ca. 7 minuten sudderen op halfhoog vuur. Halverwege de spinazieblaadjes even omscheppen. (optie met koolhydraten: zilvervliesrijst)


Bron: Nog eenvoudiger van Pascale Naessens.

close

Gember Spek Pannenkoekjes info

ideaal voor in het weekend

Gember Spek Pannenkoekjes

INGREDIËNTEN

Beslag

Overig

BEREIDEN 

Beslag maken

  • Mix de eieren met amandelmelk in een ruime kom eerst door elkaar. Gebruik een mixer of blender.

  • Voeg dan het amandelmeel, kokosmeel, Griekse yoghurt, geraspte gember, olijfolie, vanille, nootmuskaat, zoetstof, zout en het bakpoeder toe en meng alles tot een egaal beslag. Laat  voor het beste resultaat 10 minuten rusten om het te laten indikken.

Bakken

  • Snijd ondertussen het spek zodat het onder een pannenkoekje past. Wij gebruiken een pannenkoekvorm voor in een pan, maar je kunt ook bergjes scheppen. 


    Roer het beslag na de rusttijd nog even door. Bak eerst de stukjes spek in de vorm op redelijk hoog vuur. Temper het vuur en schep dan het beslag op de stukjes spek en bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten. Draai de vorm met pannenkoekjes om als de bovenkant voldoende droog is. Bak ze aan beide zijden goudbruin.

Serveren

  • Serveer de gember spekpannenkoekjes met koolhydraatarme stroop of paprikapoeder.

  • Bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast.


Voedingswaarde

Per stuk

calorieën 113.93 kcal ⋆ koolhydraten 0.85 g ⋆ eiwitten 5.6 g ⋆ vetten 9.46 g ⋆ vezels 1.77 g

Bron: koolhydraatarmrecept.nl


close

Koolhydraatarme crackers (snack) info

bij een onbedwingbaar hongertje

Koolhydraatarme Crackers

INGREDIËNTEN

BEREIDEN 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en haal de bakplaat eruit.

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er een deegbal van.

  • Leg de deegbal tussen twee bakvellen en rol dun uit, ongeveer 2-3 mm. (25 x 25 cm)

  • Rol na en geef alvast de vorm van 36 snack crackertjes aan met de stompe kant van een mes. Maal er wat zeezout over.

  • Bak 10 minuten in de oven. En breek ze voorzichtig op de aangegeven snijranden.

  • Houd ze in de gaten, want het kan opeens snel gaan. Bak de koolhydraatarme snack crackertjes niet te donker. Beter op iets lagere temperatuur en wat langer, dan te snel!

  • Heerlijk bij een kop soep of met een homemade smeerseltje.

Voedingswaarde

Per stuk 

calorieën 18.67 kcal ⋆ koolhydraten 0.13 g ⋆ eiwitten 0.72 g ⋆ vetten 1.64 g ⋆ vezels 0.28 g


Variaties

  • De basis is het eiwit, amandelmeel, en sesamzaad. Daarnaast deed ik er dus vandaag uienvlokken en Ras el Hanout in. Maar ik zal je wat leuke andere suggesties aan de hand doen. Zo maak je steeds weer andere koolhydraatarme snack crackertjes.
    Eet je graag Mexicaans? Dan wil je ze misschien met komijn proberen?

    Liever Italiaans getint voor bij een tomatensoepje? Doe er dan wat Italiaanse kruiden door. 

    Ben je meer van de subtiele Indiase keuken? Meng dan gemberpoeder, kardemom en wat gemalen citroengras of sinaasappelschil door het deeg. 

    Als je een zoetere basis wilt denk dan aan een snuf cacao, wat geraspte kokos, kaneel en vanille

  • Bron: koolhydraatarmrecept.nl

close

Geroosterde kikkererwten (snack) info

knabbeltje voor bij de tv

Geroosterde kikkererwten

ingrediënten:

1 blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)

2 eetlepels olijfolie

1/2 eetlepel pikante paprika poeder

Snuf knoflookpoeder

1 snuf zout

Bereiding:

Verwarm de oven op 200° C. Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel over een bakblik. Het makkelijkste is het om deze te bekleden met bakpapier.

Rooster de kikkererwten 15 min in de oven en schep er dan nog eens met de lepel doorheen. Zet ze nogmaals 10 tot 15 minuten in de oven totdat ze knapperig zijn. 

Laat afkoelen en bewaar in een gesloten potje. 

Ideaal als tussendoortje of s'avonds een lekker knabbeltje voor de tv.

bron: leukerecepten.nl



close
  • {{ product.amount }} x {{ product.description }}

Naam: {{ name }}
Adres: {{ street }} {{ city }}
Telefoonnummer: {{ phone }}
E-mailadres: {{ email }}
Opmerkingen: {{ remarks }}
Tijdstip: {{ delivery_time }}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x